Melonjak aktivisme di tahun 2010

>> Saturday, January 2, 2010


Salam

Tahun 2009 telah selamat melabuhkan tirai, kita diizinkan Allah menjejak kaki ke tahun yang baru 2010. Sebenarnya kita melangkah setapak lagi menghampiri kematian. Itu jangan sekali kita lupa.

Anak-anak dah mula nak sekolah, Syifa' akan masuk Form 5, SPM hujung tahun ni, InsyaAllah. Syamil nak mula masuk Maktab Tahfiz Hira' Jeram - semoga akan muncul seorang hafiz yang aka menyumbang baktinya kepada ummah - kalau boleh sampai jadi `Allamah Prof. Dr. Yusuf Qaradhawi! Deena Soffiyya akan masuk Tahun 2 di SRI Al-Amin KL.

Didoakan semua anak-anak menjejak kaki ke sekolah dengan niat yang sama : Mencari keredhaan Allah SWT!

Teringin nak share satu gambar yang `cukup indah' - Gambar Syifa' dengan ayahnya Ustz Zul. Terdetik di hati Dr.Har, sememangnya amat penting seorang bapa mengasihi anak perempuannya, ibarat Rasulullah SAW dgn puteri baginda Fatimah Az-Zahra'. Pasti terjamin masa depan dan keselamatan jiwa nurani si anak gadis dari bahaya gejala sosial yang sedang bergelora hari ini.

Ayoh, apa tunggu lagi, jom santuni anak-anak kita!


Dr.Har

3 responses:

Amri Mat Saaid January 6, 2010 at 4:46 AM  

salam

Sunnah Nabi tu menyantuni anak-anak

seindah mawar berduri January 7, 2010 at 2:26 AM  

munirah ppukm(^-^)

Salam. Prof,mesti comel kalu saya mampu untuk senyum macam katun kat atas ..

huh,1st saya tgk gambar syifa' n ustaz, saya ingatkan gambar prof n ustaz masa muda2 dulu. Tp agak2 saya, begitulah comelnya Prof masa zaman remaja dulu

Btw,saya sangat terkesan dengan ayat terakhir Prof ..insyaAllah saya xkan mgabaikan anak2 saya nnt (huhu,kesitu pula pg) ..xpe,saya yakin Prof faham apa dsebalik luahan saya

Tq Prof 4 being d best teacher n 'ummi' 4 me n ummah(^-^)

Anonymous February 5, 2010 at 8:47 PM  

salam ziarah.......:)

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP